Oktatási Hivatal Bázisintézményi programjaink

Oktatási hivatal Bázisintézményi programok

Bázisintézményi célok

Intézményünk a 2019/2020-as tanévben bázisintézményként öt intézményi program szervezőjeként, valamint szükség esetén külső program helyszínekén igyekszik eleget tenni a bázisintézmények számára megfogalmazott céloknak.

  • Továbbra is szeretnénk megosztani kollégáinkkal az elmúlt évben sikeres programunkat, mely a közösségi szolgálat iránti érzékenyítést, valamint a témához kapcsolódó ismeretek bővítését célozza. A közösségi szolgálat workshop elnevezésű programunk immár több alkalommal sikert aratott. A rendezvényt a közösségi szolgálat koordinátorainak ajánljuk elsősorban, de akár intézményvezető-helyetteseknek is érdemes ellátogatni hozzánk.
  • Intézményünk néhány tanára részt vesz az MTA-BME Nyitott Tananyagfejlesztés Kutatócsoport munkájában, Nyitott tananyagfejlesztés a szakképzésben című programunkon az érdeklődő kollégáknak bemutatjuk, hogy milyen mikro-tartalmakat fejlesztettek kollégáink a szakmai tárgyak oktatásához, illetve hogyan teszteljük ezeket oktatási környezetben.
  • Az önértékelés folyamatához, illetve a tanári munka megítéléséhez is segítséget nyújthat mestertanár kollégánk előadása A tanári munka értékelése a tanulói visszajelzések tükrében. Azt a több éve működő gyakorlatot szeretnénk bemutatni, megosztani, amelynek során tanulóink visszajelzéseinek figyelembevételével igyekszünk javítani pedagógiai munkánkat.
  • Kifejezetten szakmai tárgyat oktató tanároknak szánjuk a PLC programozás tanításának gyakorlata a Bolyai Szakgimnáziumban című A PLC programozás mellék-szakképesítésként való megjelenése különösen időszerűvé teszi ezt a szakmai programot.
  • Projektmunka a komplex természettudomány tantárgy oktatásának keretein belül. A bemutató órán szeretnénk bepillantást engedni a projektek előkészítésének, kivitelezésének folyamatába.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.