Beszámoló az angol műfordító versenyről – 2017. április

Az angol műfordító versenyt az idén is két kategóriában rendeztük meg. Az egyik az április 5-én délután megtartott csapatverseny volt, amelyen 8 csapat vett részt, összesen 17 versenyzővel. Egy óra alatt két versből az egyiket kellett angolra fordítani, Lackfi János „Mobil etűdök” vagy „A fekete router” című versét. A verseny folyamán pogácsával, aprósüteménnyel és üdítőkkel vendégeltük meg a résztvevőket.  A második kategóriában, melyben pályázatot lehetett beadni angolra fordított versrészlettel vagy prózarészlettel,  csak egy fordítás érkezett be, ezért a két kategóriában együtt pontoztunk és közös első-, második-, és harmadik díjat osztottunk ki. Az első három helyezett – összesen hét versenyző – angol nyelvű könyvet nyert, míg a „Hunglish” kategóriában legviccesebb megoldás „Arany Málna” díjat kapott, málnaszörp és málnás csokoládé formájában. A könyvnyereményekkel szerettünk volna megfelelni a fiatalok érdeklődésének, ezért különböző klasszikus krimiket választottunk Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes történeteiből, Edgar Allan Poe klasszikusaiból és Stephen King legújabb horrortörténeteiből. Ezek természetesen az eredeti irodalmi szövegek, nem könnyített olvasmányok!

Szoros küzdelem volt, az első helyezett a „Ravens” csapat a 9.NY osztályból, Váradi Balázs, Szova Kristóf és Kovács Győző 45 ponttal. Az ezüst érmet a 11.D „Tizenegydé” fantázianevű csapata 44 ponttal nyerte, Szűcs Krisztián és Kiss Balázs. A harmadik helyre 42 ponttal a 9.C-s „Scrubs” futott be, a Madácsi Marcell és Felleg András  páros. Az Arany Málna Díjra az öt tagú zsűri a 9.D-s csapatot, a „Mother’s Cock”-ot tartotta érdemesnek. Gémes Levente és Szalay Ábris Petőfi „Anyám tyúkja” c. versét fordította angolra, amely igen viccesre sikeredett.

Ezzel a versennyel idén is sikerült a nyelv iránti érdeklődést és a kreativitást ösztönöznünk. A fordítandó művek modern, vicces, fiatalokhoz szóló versek voltak. A rendezvénnyel próbáltuk felkelteni az angol nyelv és irodalom iránti érdeklődést és megszerettetni az angol nyelvű művek olvasását. A verseny és a díjátadó is vidám, kellemes hangulatban telt, a diákok örültek az érdekes és értékes könyvjutalmaknak. Jövőre szeretnénk továbbvinni ennek a versenynek a hagyományait.

Köszönjük a „Bolyai” Iskolai  Alapítványnak az anyagi támogatást!

 

Angol versfordító verseny eredmények 2017. április

 

Csapatnév/osztály/tagok összesített

pontszám

helyezés
1.RAVENS   – 9.NY

Váradi Balázs, Szova Kristóf,

Kovács Győző

45 I.
2.SAJTOSPUFFANCS 69   -9.B

Váradi Patrik, Barát József

32
3.SCRUBS   -9.C

Madácsi Marcell, Felleg András

42 III.
4.SOLDIERS OF THE NIGHT   -9.D

Papp Péter, Kiss Dávid

26
5.CHICKEN TERMINATORS   -9.D

Nádasdi Máté, Szabó Rómeó

31
6.CSAK A KAJÁÉRT JÖTTÜNK   -9.D

Vass Marcell, Szalay Ábris, Bollók Ákos

37
7.PROGRESSIVE DARKNESS   -11.C

Szabó Gábor

26
8.TIZENEGYDÉ   11.D

Szűcs Krisztián, Kiss Balázs

44 II.
9.MOTHER’S COCK   -9.D

Gémes Levente, Szalay Ábris

Razzie award Arany málna díj

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.